Concert Free Friday

Laatst bijgewerkt op 21 september 2023

Op vrijdag 15 september musiceerde het Avanti Symfonieorkest en twee ensembles in het Bonnefanten museum Maastricht. De locatie was gratis toegankelijk i.v.m Free Friday en had deze keer als thema Silver Stars.

Dit thema was gewijd aan Maastrichts zilver uit de 17e-19e eeuw. Het betreffende zilver heeft volgens het museum iets heel bijzonders, nl. ‘schwung; de pronkstukken lijken te dansen!’
Schwung zat er ook in de optredens van het orkest. Gadegeslagen door een (veelal jong) enthousiast publiek en een (iets minder swingende, maar wel atletische) Griek was het voor de orkestleden een enorm inspirerende omgeving om te spelen.

Een blazersquintet gevormd uit leden van het orkest trad op met een tweetal ‘geurconcerten’ in de sfeervolle zaal van de Neutelings collectie, later nog eens gevolgd door een uitvoering op de hoofdtrap van het museum.

Een ensemble van koperblazers speelde twee keer in een zaal vol oogverblindende kunst uit de renaissance.

Voor het orkest was dit een uitgelezen gelegenheid om eens op te treden op een bijzondere locatie, waardoor een heel ander publiek eens kennis kon maken met ons orkest.