Samen

Laatst bijgewerkt op 05 november 2023

De belangrijkste doelstelling van Avanti is om met veel plezier gezamenlijk muziek te maken. Meestal zijn het onze muzikanten als onderdeel van het orkest die mooie muziek vertolken.

Maar we zijn als orkest natuurlijk ook onderdeel van een muzikale omgeving. In onze regio zijn enorm veel andere ensembles actief op het muzikale vlak. We staan dan ook open om gezamenlijk met anderen uitvoeringen te verzorgen, maar eveneens om te participeren in een (cultureel) evenement.

Samenwerking met ons orkest

Een voorbeeld van samenwerking is het begeleiden van een koor of het opluisteren van een feestelijke gelegenheid. Zo werkten we in het verleden o.a. samen met het Geleense koor Mignon, speelden we op het Preuvenement met solist Martin Hurkens, realiseerden we met Maos en Neker een Hieringebiete Konzèr en organiseerden we samen met het Roermonds symfonieorkest orkest “De Symfonie” een paar concerten.

Op verzoek van het Bonnefanten museum luisterden we voor een enthousiast publiek de opening van de tentoonstelling Silver Stars op met een aantal populair klassieke werken.

Kleinere bezetting

Liever een combinatie met een kleine bezetting?
Ons orkest huisvest ook een aantal kleinere ensembles, waaronder twee quintetten. U heeft momenteel de keuze uit een vijftal koperblazers (2 trompetten en 3 trombones) of Quivief, dat bestaat uit 5 blazers (fluit, klarinet, basklarinet, hobo en hoorn).

Wilt u met ons samen musiceren of zoekt u een muzikale omlijsting voor een evenement, dan kunnen wij in overleg met u wellicht een voor u geschikt ensemble samenstellen. Neem contact op met ons secretariaat