Samen

Laatst bijgewerkt op 08 juli 2024

De belangrijkste doelstelling van Symfonieorkest Avanti Maastricht is om onze leden de gelegenheid te geven om in een fijne en ontspannen sfeer gezamenlijk te musiceren. Als orkest maken we echter ook deel uit van een rijkere muzikale gemeenschap in onze regio. Daarom staan we open voor samenwerkingen en deelname aan culturele evenementen.

Samenwerking is een belangrijk aspect van ons orkest. We hebben bijvoorbeeld koren begeleid, feestelijke gelegenheden opgeluisterd en concerten georganiseerd met andere ensembles. Zo hebben we samengewerkt met het Geleense koor Mignon, hebben we opgetreden tijdens het Preuvenement met solist Martin Hurkens, een Hieringebiete Konzèr gerealiseerd met Maos en Neker, en hebben we met het Roermonds symfonieorkest “De Symfonie” enkele concerten georganiseerd. Eind 2023 hebben we op verzoek van het Bonnefanten Museum de opening van hun tentoonstelling “Silver Stars” opgeluisterd met een selectie van populaire klassieke stukken, tot groot genoegen van het enthousiaste publiek.

Ons orkest herbergt ook kleinere ensembles, waaronder twee quintetten. U kunt voor een eventuele samenwerking kiezen uit een koperkwintet (bestaande uit twee trompetten en drie trombones) of Quivief, een groep van vijf blazers (fluit, klarinet, basklarinet, hobo en hoorn).

Als u interesse heeft in een samenwerking met ons orkest of op zoek bent naar een ensemble om uw evenement muzikaal te omlijsten, neem dan gerust contact op met ons secretariaat. We staan klaar om samen met u mooie muziek te maken en/of uw evenement te verrijken met onze muzikale bijdrage.