Dirigent

Laatst bijgewerkt op 08 januari 2024

Wilfred Sassen

Wilfred Sassen (1963) werd in 2012 aangesteld als Concertmeester van Symfonieorkest Avanti en is medio 2013 benoemd tot dirigent.

Opleiding

Hij begon zijn vioollessen op 8 jarige leeftijd bij Dhr. Charles Gillis en later bij Dhr. Paul Aerts. Beiden waren in het verleden violist in het Limburgs Symphonie Orkest. Charles Gilles was gedurende 13 jaar dirigent van Avanti. Wilfred trad met trots in hun voetsporen.
Hij heeft later nog vioolles gehad van de vermaarde violist Herman Krebbers in Amsterdam en studeerde in 1987 met onderscheiding af aan het Maastrichts Conservatorium. In 1988 was hij winnaar van de Henriette Hustinxprijs.

Muzikale activiteiten

Sinds 1987 is Wilfred 2e Concertmeester van Philzuid, voorheen het Limburgs Symphonie Orkest.
Vanaf 2003 is Wilfred Sassen ook dirigent van Fanfare St. Cornelius te Borgharen waarmee hij de voorbije jaren maar liefst driemaal is gepromoveerd naar een hogere afdeling, waaronder eenmaal met het predikaat lof der jury.
Van 2012 tot 2014 was Wilfred artistiek leider/dirigent van het Orlando Orkest, een strijkorkest bestaand uit jonge getalenteerde studenten.
Als Hoofdvakdocent Orkeststudies is Wilfred verbonden geweest aan het Maastrichts Conservatorium.

Ambitie als dirigent van symfonieorkest Avanti

Wilfred’s ambitie is om Symfonieorkest Avanti kwalitatief te laten groeien, maar vooral om plezier en prestatie hand in hand te laten gaan. De programmering moet zowel de muzikanten als ons publiek aanspreken.
Zijn missie is om mensen te inspireren. Als zowel muzikanten als publiek na een concert blijer naar huis gaan dan hoe zij kwamen dan is zijn missie geslaagd.