Concertmeester

Laatst bijgewerkt op 28 april 2023

Joanne Wigmans (sinds februari 2022 onze concertmeester)

Concertmeester Joanne Wigmans

Opleiding

Joanne begon als 6-jarige met het volgen van vioollessen. Ze volgde o.a. lessen bij het muzikale echtpaar John en Annie Nijsten. Op 15-jarige leeftijd vervolgde ze haar vioollessen aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatorium Maastricht bij Maarten Veeze. Hiernaast kreeg ze les van o.a. Herman Krebbers.
Na haar vioolstudie studeerde Joanne nog altviool bij Marc Tooten aan het Conservatorium Maastricht en het Lemmens Instituut Leuven/Luca school of Arts.

Muzikale activiteiten

Joanne was als concertmeester en docent kamermuziek vanaf de oprichting tot 2015 verbonden aan het Orlando Junior Academie Orkest.
Tijdens en na haar studie remplaceerde Joanne bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Op dit moment is ze verbonden aan philharmonie zuidnederland als altvioliste. Ook speelt Joanne regelmatig bij The European Pop Orchestra en maakt ze deel uit van verschillende kamermuziekensembles in verschillende samenstellingen. Als docent vakspecifieke methodiek voor strijkers is ze verbonden aan het Conservatorium Maastricht/ Hogeschool Zuyd.
Joanne geeft les aan een kleine strijkersklas voor viool en altviool.

Registraties

Joanne is te horen en te zien op diverse opnames met diverse orkesten bij o.a. philharmonie zuidnederland, The European Pop Orchestra en met diverse artiesten van Nederlandse bodem en ver daarbuiten.