Concertmeester

Laatst bijgewerkt op 03 december 2023

Concertmeester Joanne Wigmans

Na enige jaren meegespeeld te hebben in de fijne altviool groep van Avanti, nam Joanne Wigmans op uitnodiging van het bestuur vanaf 2022 de rol als concertmeester op zich.

Opleiding

Joanne is al in haar vroege jeugd in de ban geraakt van verschillende muziekstijlen en is gedreven om deze muziek over te brengen naar de luisteraars.
Joanne begon als 6-jarige met het volgen van vioollessen.
Ze heeft haar conservatoriumopleidingen “Docerend en Uitvoerend musicus” en “Solo-en Orkestspel” met hoge onderscheiding afgerond bij o.a. Maarten Veeze, Herman Krebbers en Marc Tooten aan het Conservatorium van Amsterdam, Conservatorium Maastricht en het Lemmensinstituut Leuven.

Muzikale activiteiten

Joanne was als concertmeester en docent kamermuziek vanaf de oprichting tot 2015 verbonden aan het Orlando orkest, een strijkorkest voor jonge getalenteerde studenten waar ze samenwerkte met Wilfred Sassen. Ze geeft methodiek aan het Conservatorium Maastricht en geeft les aan een strijkersklas als docent (alt)viool en docent kamermuziek. Als uitvoerend musicus is ze verbonden aan diverse ensembles en orkesten in Nederland en België; ze speelt regelmatig in verschillende opera- en symfonieorkesten.

Ambities als concertmeester van Symfonieorkest Avanti

Kenmerkend voor Joanne is haar hartstocht om te musiceren en dat enthousiasme over te brengen naar de luisteraar. Maar haar gedrevenheid om Symfonieorkest Avanti naar een hoger niveau te tillen typeert haar wellicht nog meer. Ze is altijd op zoek naar dat beetje “extra”, waardoor zowel de strijkers, het orkest als instrument als zijzelf gemotiveerd worden om het publiek mee te slepen in de schoonheid van muziek.